Update Het Plein van Leiden

Oplevering Het Hart in volle gang

De afgelopen jaren is er al een hoop veranderd rond Het Plein. De bouw van deelgebied 5 “Het Hart” nadert haar einde. De Parkeergarage Ringkade is inmiddels geopend. De winkeliers zijn begonnen met het inrichten van de winkels en de opleveringen van de woningen lopen de komende weken gefaseerd door.

Medio februari verwachten we dat de eerste winkels voor publiek open gaan. Rond eind maart zijn naar verwachting alle woningen opgeleverd.

Bouw Het Park

De komende maanden zal er nog veel werk verzet worden op en rondom Het Plein van Leiden. Het Project Het Park (Deelgebied 4A) begint hoogte te krijgen, de eerste verdiepingsvloer is gestort.

Onderdeel van Het Park zijn 20 koopwoningen. Heijmans verwacht deze eind maart in verkoop te brengen.

De 20 koopwoningen betreffen 16 ééngezinswoningen, type De Tuinwoning met 2 woonlagen en een kap, gelegen aan de Bernhardstraat. En 4 herenhuizen, type Het Karakterhuis met 3 volledige woonlagen en een tuin gelegen aan de Soestdijkkade.

Definitieve inrichting Het Plein

Niet alleen komen er nieuwe gebouwen rondom Het Plein van Leiden ook Het Plein zelf wordt helemaal vernieuwd. Er wordt een gracht gegraven, tussen het Kooiplein en project Het Hart. Hierdoor ontstaat de wandelstraat de Kralendijkkade, met daaraan diverse winkels en toegang tot de woningen. Maar liefst drie bruggen verbinden de Kralendijkkade met de Surinamestraat en het Kooiplein.

Op het Kooiplein wordt de bestaande fontein in oude luister hersteld en eromheen komt een meer groene inrichting en er komt compleet nieuwe bestrating in. Tot slot wordt ook de Curaçaostraat weer netjes gemaakt.

Daarmee krijgt Het Plein van Leiden haar definitieve inrichting.

Download hier de pdf ‘Werken aan de openbare ruimte’.