Parkeergarage Ringkade

Update Parkeergarage Ringkade

Aan het Kooiplein opent woensdag 1 februari de nieuwe Parkeergarage Ringkade met 213 parkeerplekken. De ingang voor de auto’s bevindt zich aan de Ringkade. De garage is dagelijks geopend tussen 7.00 en 23.00 uur. Het parkeertarief wordt € 1,50 per uur (eerste uur gratis parkeren). Dit reguliere tarief gaat per medio maart in. Tot die tijd staan de slagbomen standaard omhoog en kan iedereen gratis in- en uitrijden tussen genoemde uren. Dit omdat de garage vooralsnog ‘s nachts niet toegankelijk is, en vanwege het beheersysteem dat nog moet worden ingeregeld en gekoppeld aan de parkeergarage – in aanbouw – op de Lammermarkt.

Parkeergarage Ringkade

De parkeergarage Ringkade is tussen 23 uur ’s avonds en 7 uur ’s ochtends afgesloten voor alle auto’s en voetgangers. Tijdens deze aanloopperiode kunt u ’s nachts dus niet bij uw auto als deze in de garage staat. In de parkeergarage komen straks twee voetgangersentrees beschikbaar: één entree komt uit in de Philipburgstraat en de hoofdentree aan de Kralendijkkade. Deze laatste entree is momenteel nog buiten gebruik, in verband met de bouwwerkzaamheden aan die zijde. Vanuit de parkeergarage bereikt u de entree aan de Philipsburgstraat via de tapis roulant  (loopband; zie foto).

Het is momenteel nog niet mogelijk een abonnement aan te vragen voor Parkeergarage Ringkade. Dit is gedurende de aanloopperiode ook nog niet noodzakelijk omdat iedereen gratis in- en uit kan rijden. Geïnteresseerden kunnen zich al wel melden bij P1, de beheerder van de parkeergarage, via verkoop@p1.nl.

Omwonenden met een parkeervergunning die de mogelijkheid krijgen om een toegangspas aan te vragen voor de parkeergarage zijn hierover per brief geïnformeerd.

In verband met het bovenstaande wordt het tijdelijke, extra parkeerterrein aan de Bernardstraat morgen, 1 februari, definitief opgeheven. Vanaf die dag wordt het bouwterrein van deelgebied 4A vergroot tot aan de Bernhardstraat. Parkeerplaatsen nabij De Waaijer aan de achterzijde van De Paleizenbaan blijven vooralsnog beschikbaar voor die bewoners.

Factsheet Parkeergarage Ringkade