Parkeren rondom Kooiplein

Aan Het Plein van Leiden wordt intensief gebouwd. Project Het Hart nadert zijn afronding en de bouw van project Het Park is afgelopen zomer gestart. Als eerste wordt aan de Ringkade een openbare parkeergarage in gebruik genomen, hierna volgt de opening van Hoogvliet. Eind 2017 volgt de tweede openbare parkeergarage aan de Soestdijkkade. Met de openstelling van de openbare parkeergarage aan de Ringkade verdwijnt het tijdelijke parkeerterrein aan de Bernardstraat. Ook heeft u afgelopen jaar te maken gekregen met de invoering van betaald parkeren. Hoog tijd dus om u te informeren over het parkeren in uw wijk.

Openbare parkeergarage Ringkade
In de laatste week van januari wordt de openbare parkeergarage Ringkade geopend. Winkelend publiek, uw bezoekers en vergunninghouders kunnen hier parkeren. De garage kan men inrijden via de Ringkade. Voor bezoekers is parkeren het eerste uur gratis. Daarna betaalt men € 1,50 per uur. Ideaal als u boodschappen gaat doen aan Het Plein. De parkeergarage Ringkade heeft 213 openbare parkeerplaatsen.

Project Het Hart (deelgebied 5) vanaf de Ringkade, met ingang parkeergarage (geel)

 

Opheffing tijdelijk parkeerterrein Bernardstraat
Het tijdelijke parkeerterrein aan de Bernardstraat wordt opgeheven zodra de openbare parkeergarage Ringkade open is. De opheffing vindt plaats in de week van 23 januari en wordt met borden aangekondigd. De ruimte die hierdoor vrij komt, wordt toegevoegd aan het bouwterrein van Heijmans. De parkeerplaatsen naast het gebouw De Waaijer blijven nog wel gehandhaafd.


Openbare parkeergarage Soestdijkkade
Op dit moment wordt door Heijmans hard gewerkt op het bouwterrein van deelgebied 4. Hier komen onder andere woningen, een Albert Heijn, een openbaar dakpark en de tweede openbare parkeergarage in het gebied: openbare parkeergarage Soestdijkkade. Volgens planning zal deze openbare parkeergarage gereed zijn in november 2017. Hier komen nog eens ruim 140 openbare parkeerplaatsen.

Project Het Park (deelgebied 4) vanaf Soestdijkkade, met ingang parkeergarage in het midden


Parkeren in de parkeergarages voor bewoners
Als bewoner van de Ringkade en de Curaçaostraat heeft u de mogelijkheid om uw auto standaard in de openbare parkeergarage te parkeren. U kunt, als u in het bezit bent van een bewonersvergunning, via de webshop van P1 een abonnement aanvragen. Hier zijn geen kosten aan verbonden, aangezien u al betaalt voor uw bewonersvergunning. Er wordt eenmalig kosteloos een pasje aan u verstrekt. U ontvangt binnenkort een brief van ons waarin staat vanaf wanneer en hoe u dit abonnement kunt aanvragen.

Omdat de gemeente voldoende parkeerplaatsen moet bieden aan zowel bewoners, bezoekers van bewoners en winkelend publiek, is het mogelijk dat er in de toekomst een limiet gesteld wordt aan het aantal abonnementsaanvragen dat gehonoreerd kan worden. Mocht zo’n limiet nodig blijken, dan zullen wij u hierover informeren.

Zodra openbare parkeergarage Soestdijkkade gereed is, kunnen bewoners van De Waaijer en de Bernardstraat ook een abonnementsaanvraag doen. In de loop van het derde kwartaal van 2017 ontvangen deze bewoners hierover een brief van ons.


Informatie
Heeft u vragen over een parkeerabonnement voor de openbare parkeergarages? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente, via telefoonnummer 14 071 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact. Voor meer informatie kunt u ook bellen met P1, die de abonnementen voor de gemeentelijke parkeergarages in Leiden uitgeeft. Het telefoonnummer van P1 is 088 126 1416.

Heeft u vragen over de werkzaamheden aan Het Park en Het Hart dan kunt u contact opnemen met Kooiplein Leiden CV. Omgevingsmanager Francien Verbaan is te bereiken via info@hetpleinvanleiden.nl of 010 266 2800.