ons plein
jouw thuis

Leiden Noord is in beweging, hier groeit Leiden. Door nieuwbouw en renovatieprojecten komt er nieuw leven in het gebied.

Het mooiste onderdeel daarvan is Het Plein, het nieuwe kloppende hart van Leiden Noord, op steenworp afstand van Leiderdorp en omstreken. De naam is afgeleid van het Plein van Leiden – het vroegere Kooiplein bij de Surinamestraat – dat er midden in ligt.

Vernieuwd en verbeterd

Rond 1900 kwamen er in de wijk betaalbare woningen, die kwalitatief beter waren dan werd voorgeschreven. Lang hebben die er voor gezorgd dat mensen hier prettig konden wonen, wat heeft bijgedragen aan de sterke sociale banden die er in de wijk zijn.

Maar deze woningen en de openbare ruimte in de wijk voldoen niet langer aan de wensen van nu. Er is besloten om ze te vervangen door hoogwaardige gevarieerde nieuwbouw. Met dezelfde instelling als toen: hogere kwaliteit en leefbaarheid staan voorop.

“Ik ben hier opgegroeid en wil graag in de wijk blijven, maar dan wel met alle gemak van een moderne woning.”

Leven aan het Plein

Aan Het Plein kan worden gewoond, gewerkt, gewinkeld, geleefd en genoten. Het aantal winkels wordt flink uitgebreid. Voor de dagelijkse boodschappen liggen de voorzieningen naast de deur. En er worden regelmatig culturele evenementen georganiseerd. Het Noorderliefde Festival, bijvoorbeeld, waar je gratis van live bands kunt genieten. Kortom, een toffe, levendige plek, waar het goed wonen is.

“Ik wil graag in de stad wonen, maar dan wel met veel groen. Nieuwbouw, maar toch gezellig. Kwaliteit, maar binnen ons budget. Daarom kies ik voor Het Plein.”

De komende jaren van Het Plein van Leiden

Na afronding van de verschillende deelprojecten in het zuidelijke deel van Het Plein – inclusief de aansluiting van de vernieuwde Kooilaan op de Willem de Zwijgerlaan – wordt de vernieuwing aan de noordzijde doorgezet.

Dat alles maakt Het Plein tot een wijk met een stedelijk karakter en veel ruimte voor groen, op steenworp afstand van het centrum. Met alle comfort van innovatieve nieuwbouw in een wijk met karakter.

Blijf op de hoogte.

Heb je interesse om een woning te kopen of een onderneming te vestigen op Het Plein? Neem dan contact op met Frisia Makelaars via 070 342 0101 of schrijf je in voor de nieuwsbrief dan houden wij je op de hoogte.