Bouw Het Plein van Leiden gaat verder

Heijmans is gestart met de bouw van deelplan 4A van Het Plein van Leiden, genaamd Het Park. Dit heugelijke moment vierden Heijmans, gemeente Leiden, belegger Duinweide Investeringen en Albert Heijn vrijdag 26 augustus samen met de omwonenden door het plaatsen van de eerste boom van Het Park.

Het Park bestaat uit een Albert Heijn supermarkt van ca. 1.900 m², een Gall & Gall slijterij, een openbare parkeergarage met 142 parkeerplekken, 15 woningen aan een openbaar dakpark en 20 woningen met tuin. Bijzonder is dat bovenop de supermarkt en garage, een voor iedereen vrij toegankelijk dakpark gerealiseerd wordt. Dit deelplan is ontworpen door de gerenommeerde bureaus Geurst & Schulze en KCAP (dakpark). Met deze ontwikkeling krijgt de wijk er een mooi park bij, komt er extra parkeergelegenheid en worden er nieuwe winkels aan het winkelcentrum Kooiplein toegevoegd.

Duinweide Investeringen is de belegger met wie Heijmans een overeenkomst heeft gesloten voor afname van de Albert Heijn supermarkt, Gall & Gall alsook van de bovengelegen 15 vrije sector huurwoningen. Met dit project geeft Duinweide vorm aan haar kernambities om voor haar participanten een hoogwaardige portefeuille met uitstekende supermarkten te verwerven als ook om een portefeuille van hoogwaardige en courante huurwoningen in de vrije sector op te bouwen.

Begin 2017 start Heijmans de verkoop van de naastgelegen 20 grondgebonden koopwoningen. Er komen twee typen beschikbaar. Het Karakterhuis (4 stuks), is een royaal drielaags Herenhuis met tuin en de 16 Tuinwoningen bestaan uit twee woonlagen met kap en een zonnige achtertuin.

De planning is om Het Park eind 2017 gereed te hebben, waarmee het zuidelijke deel van Het Plein van Leiden zijn voltooiing nadert.

Het Plein van Leiden is een samenwerking tussen de gemeente Leiden, Heijmans en woningbouwvereniging de Sleutels. Samen ontwikkelen we een nieuw kloppend hart voor Leiden Noord.